pondělí 15. srpna 2011

Óda na aknecolor :)

Že jsem se asi zbláznila?
Ne tak docela:)

Nemyslím si, že by tady byla některá, která aknecolor nepoznala a nezkoušela, ale pro jistotu.
Aknecolor je barevně tónovaná krémpasta, která se dělá ve 2 odstínech a to aknecolor light a aknecolor. Zcela upřímně říká, že barevně snad nikdy nikomu nesedl ani jeden odstín pořádně, ale vzhledem k dostupné ceně i možnosti volného nákupu v lékarně je ideálním řešením koupit si oba odstíny a namíchat si tak vše dle své potřeby.
Aknecolor bych tedy s troškou nadsázky nazvala "medicinální make up". Krom léčebných účinků, které jsou nesporné, je velkou výhodou aknecoloru jeho vysoká krycí schopnost.
Když jsem se v pátek ptala své  lékařky, co moje dermatitida a make up, řekla mi, že ho samozřejmě používat můžu, protože na trhu dnes najdeme velmi kvalitní produkty šetrné k pokožce, ale jedním dechem dodala, že aknecolor pro mě bude to pravé.
Po 3 dnech používání jí musím dát za pravdu.  Já se pozoruji prakticky pořád, zkoukávám stav vyrážky, stav otoků, stav všeho :D Jsem dosti narcistická, když si to tak po sobě čtu:). Proto mi přišlo, že se u mě neodehrála žádná změna, ale když se mě dneska kolegyně zeptala  "a to jsi dokázala jak?", uvědomila jsem si, že i za pár víkend je možná viditelná změna a aknecolor spolu s antibiotiky odvádí svou práci.
Cítím se s ním mnohem lépe a navíc mi pomáhá, co více si tedy v mém případě přát?
Samozřejmě se těším, až si zase vypumpuju dávku pořádného, jemného, lehce krycího a BAREVNĚ ODPOVÍDAJÍCÍHO make upu :), ale do té doby je tu pro mě aknecolor.

Tento post je tedy určen všem, které bojují s problémy s pletí. Lékařkou mi bylo řečeno, že aknecolor je použitelný i na jakékoliv vyrážky, které chceme zakrýt.

A poznámka na konec...Buď jsem ještě stále v euforii z toho všeho, co se kolem mě děje nebo se složení aknecoloru inovovalo na snesitelnou a dokonce příjemnou formu :) Posuďte samy.....

tip Yasmine: hledáte dobrý korektor na pupínek, který se vám zrovna musel udělat uprostřed čela? I v tuto chvíli sáhněte po aknecoloru! Je možné ho totiž používat právě jako korektor, ale POZOR! Nanášejte ho jemným vklepáváním na místo, kde je pupínek. Jinak se aknecolor dostane do pórů a vzhled bude nepěkný, takový "cakey". Takže s chutí do toho! Ode dneška tedy máte inspiraci jak zatočit s pupínky, vyrážkou a dermatitidou :)

xoxo

Yasmine

2 komentáře:

  1. jo aknecolor jsem používala docela dlouho, ale jsem opravdu šťastná, že už mám pleť opravdu hezkou a nic takového nepotřebuji, pokud bych měla podobný problém určitě si na něj vzpomenu:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já na něj fakt zapoměla...že někdy kdysi byl :)
    Nechci to zakřiknout, ale pomaličku se dostávám do fáze, že už ho budu moct používat jen jako korektor.... huráááááá
    a mám hned v hledáčku nový make up :) už se mi na poličce válí vzorek, ale vyčkávám, vyčkávám

    OdpovědětVymazat